over de agenda

agenda per dag

Iedereen vergeet wel eens iets. Als dit vaker gebeurt kan het ontzettend handig zijn om een agenda als geheugensteuntje te gebruiken. Een agenda is een zeer geaccepteerd instrument, dat helpt om overzicht te geven, structuur aan te brengen en regie te houden over eigen leven.Abbildung Agenda in Verwendung

wat maakt de daginzicht agenda bijzonder?

-1 dag per bladzijde
- iedere dag een eigen kleur
- unieke dagindeling in ochtend, middag en avond!
- prikkelarm, dus zonder afleiding. Er zijn geen hoofdletters, geen plaatjes, geen vermelding van feestdagen. Hierdoor geschikt voor mensen met behoefte aan structuur, NAH of geheugenproblemen
- grootletter agenda, hierdoor makkelijk leesbaar: door lettertype, lettergrootte en contrast speciaal geschikt voor mensen met verminderd zicht
- royaal A5 formaat (13,8x21cm) met voldoende schrijfruimte
- dik 120 grams papier
- makkelijk beschrijfbaar en mee te nemen
- bevat weeknummers
- per halfjaar gebonden: 1 jaargang bevat 2 delen
- afspraken zijn weer te geven in geschreven taal, maar voor mensen die visueel ingesteld zijn ook door middel van dertig veel voorkomende pictogramstickers die in een handig mapje worden meegeleverd
- met en zonder pictogramstickers te gebruiken
- tot stand gekomen in samenwerking met een grote groep (ruim 100) gebruikers én professionals in de zorg, zoals huisartsen, mantelzorgers en ergotherapeuten
- De kaft is stevig, maar toch dun gehouden, zodat openleggen goed mogelijk is en het geheel compact en handzaam blijft.

    download pdf brochure daginzicht agenda

artikel eindhovens dagblad, 19 december 2017

Artikel Eindhovens dagbladEen agenda die steun geeft zonder te moeten vragen.
Lees het artikel

 
 

zorgprofessionals en gebruikers aan het woord:

Pauline L., dochter: "De agenda geeft veel rust! Mijn moeder wilde de agenda eerst helemaal niet, want dat was helemaal niet nodig! Maar, ze is er nu lyrisch over. Hij is ook zo overzichtelijk, met die kleurtjes, stickertjes en de vakken voor ochtend, middag en avond. Het kunnen openleggen op de dag van vandaag is heel fijn! Het scheelt zoveel gekriebel, doorstrepen en pijlen in de agenda. We zijn erg enthousiast en dat wil ik je heel graag laten weten."

Ellen P., dochter: "De agenda vervult echt een heel belangrijke rol voor mijn vader. Deze fungeert als kapstok voor het (iets meer) behouden van structuur en ook als een soort dagboek. Zonder zijn agenda voelt hij zich verloren. De agenda is een anker. Ook voor ons is het heel werkbaar bij het afstemmen van de zorg en de communicatie om hem heen. Dank jullie wel en keep up the good work."

Esther V., gebruiker: "Na een val heb ik Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ik ben het overzicht vaak kwijt en moet alles opschrijven. Mijn weekagenda geeft inzicht wanneer ik in de week een afspraak kan plannen. Maar geeft nog steeds teveel afleiding, waardoor ik me niet kan focussen op 1 dag. Daarom maakte ik elke dag een dagplanning met Post-its. Dit gaf optisch nog veel onrust.

Toen kwam ik de Daginzicht agenda tegen. Deze agenda heeft 1 dag per bladzijde. Dit geeft rust en overzicht op de dag zelf. Door de afkadering van ochtend/middag/avond kan ik de dag opsplitsen.

Ik wil altijd teveel doen op 1 dag en ben blij met de enigszins beperkte schrijfruimte van de Daginzicht agenda. Dit dwingt mij om mijn activiteiten aan te passen aan mijn beperkte belastbaarheid. Met de Daginzicht agenda kan ik ook terugkijken en efficiënter een dag/week evalueren met mijn thuisbegeleider. Verder vind ik de Daginzicht agenda mooi van formaat, het papier fijn en de ring ideaal!"

Nicole B, dochter van gebruiker in België: "De agenda is bestemd voor mijn moeder die deze al een half jaar gebruikt. Ze is bijna 95 en de agenda wordt voornamelijk door de familie ingevuld en gebruikt. Mijn moeder haar korte termijngeheugen is immers even oud als zijzelf en het lukt niet meer om zaken en data die op korte termijn zijn gebeurd te onthouden. Wij vullen de agenda in, wie er is geweest en wat we gedaan hebben samen met haar. Ook wat er in de toekomst is gepland. Zo kan zij zelf alles mee volgen en terugblikken. Wij hoeven haar geen vragen meer te stellen over wie er wanneer is geweest en wat ze wanneer heeft gedaan. Dat is immers heel vervelend voor haar, als ze er niet meer kan op antwoorden. Wij zijn super content en vinden de Daginzicht agenda een aanrader voor alle hoogbejaarden!"

Joost Dingemans, verpleegkundige Amstelring: "Mijn cliënt heeft meer dan genoeg aan vandaag. Met de Daginzicht agenda kreeg ze weer rust in haar hoofd."

Eline Kuipers, ergotherapeut: "Het is tijdens behandelingen gebleken dat cliënten echt houvast en structuur ondervinden van deze agenda. De agenda om nooit te vergeten! Prachtige en duidelijke pictogrammen.”

Wessel Versteeg, huisarts en deelnemer aan een gemeentelijk project ouderenzorg: "Bij oudere, wat vergeetachtige patiënten kan ik het gebruik van een prikkelarme agenda aanraden, om zo meer grip te krijgen op de dag."

De start van de daginzicht agenda 2014 werd mede mogelijk gemaakt door:

VSB Fonds Logo Fonds Sluyterman van Loo Logo CZ fonds Logo Stichting Dela Fonds Logo Dr. C.J. Vaillant Fonds Logo Duurzaam Eindhoven